Vítejte na blogu o intimním zdraví.

Dozvíte se zde, jakým způsobem lze předcházet, anebo řešit problémy v intimní oblasti. Ať už se jedná o zdravé pánevní dno, hormonální rovnováhu, intimní hygienu, anebo zdravé prožívání sexuality a psychosomatiku.

Nejnovější články

Dec. 10, 2019

Už máte vybrané dárky k Vánocům? Nebo ještě lépe, už čekají krásně zabalené na svůj okamžik? Pak patříte k těm šťastným. Většina z nás řeší každý rok to stejné dilema: co mám zase kupovat, čím ji překvapím a potěším?

Buďte letos originální! Máme pro Vás pár zajímavých tipů, se kterými pod stromečkem rozhodně nebude nuda.

June 23, 2019

Říká se, že i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo. To je jistě pravda, ale musíte mi dát za pravdu, že záleží také na velikosti jeviště. Na obrovském jevišti, bude kašpárek jen stěží vidět, a i když bude sebelepším divadelníkem - sotva si ho na velkém jevišti všimnete.

June 10, 2019

Mnoho lidí si myslí, že sex může existovat bez lásky a láska bez sexu. Málokdo je zastánce názoru, že sex a láska jde ruku v ruce. V současné době se setkáváme se vztahy založenými na sexu a také se vztahy bez sexu. Co je správně? Existuje vůbec univerzální odpověď? A jak vlastně sex a láska souvisí?

Ať už jsme emancipované sebevíc, stále nás od mužů odděluje mnoho věcí. Například vnímání vztahů, světa, způsob komunikace, potřeby a v neposlední řadě i podpora. Určitě se v budoucnu budu postupně věnovat všem těmto rozdílům. První z toho seriálu bude článek o podpoře a o tom, jak ji obě pohlaví vnímají a v čem jsou ty největší rozdíly.

April 23, 2019

Pro většinu z nás jsou střeva tak trochu tabu. Běžně si o nich nepovídáme s partnerem ani kamarádkou u kávy. A když fungují tak, jak mají, vlastně se jimi nezabýváme vůbec. Jenže víte o tom, že trávicí trakt ovlivňuje naše zdraví víc než jen tím, že nás zbavuje potravy, kterou sníme? Zdravá střevní mikroflóra je jedním ze základů zdraví obecně. A nejen zdraví, i krásy. Jak o svá střeva pečovat bez námahy?

April 23, 2019

Život plyne, my rosteme, naše sebeláska se mění, naše všechno se vyvíjí. Nic nezůstává stejné. A proto se s vámi dnes zamyslím nad tím, jak vypadá sebeláska v čase. Co se s ní děje, co ji ovlivňuje a jak na to ženy reagují.

March 3, 2019

V tomto článku se dozvíte, jak souvisí pánevní dno se sexualitou. Vliv oslabeného vs. vědomého pánevního dna na prožívání milování - ať už s partnerem, anebo sama se sebou.

March 1, 2019

Suchost pochvy, svědění, pálení, pnutí, zarudnutí, bolestivý sexuální styk. Právě to jsou příznaky vaginální atrofie. Žádná z nás tato slova neslyší ráda a ještě méně by je ráda zažívala na vlastní kůži. Každý z těchto projevů znepříjemňuje život a znemožňuje radost a prožívání v oblasti intimního života. Lze tyto problémy vyřešit a předcházet jim?

Feb. 27, 2019

Tohle téma jsem zvolila, abychom si to tu trošku okořenily. Sebevědomí a jeho budování je velmi omílané téma a existuje spousta návodů, cvičení a způsobů, jak sebevědomí pěstovat. Já mám osobně nejradši ten sexuální. Tam se totiž teprve ukáže.

Feb. 5, 2019

Přemýšlela jsem nad tím, co je to vlastně ženství, v čem spočívá a kde ho můžeme najít. Ženskost, sebeláska, sebeúcta – to jsou všechno krásné pojmy, ale kdo z vás ví, co přesně si pod nimi představit?

Máte otázky, anebo námět na článek?

Napište nám

Zajímají Vás další témata? Sledujte nás na Facebooku, anebo se přihlašte k odběru novinek.