Proč by se měl muž zajímat o intimní zdraví své partnerky?

1. Zkrotíte sedmihlavou saň

Neznám muže, který by byl nadšený z rozladění své partnerky. Prostorem létají emoce, dusno v pokoji by se dalo krájet, občas ukápne slza… a podle ní to nemá žádný důvod?!

Jakmile padne slovo “hormony” nebo “premestruační syndrom”, spousta mužů zacítí zbytečnost jakékoli snahy, a v jakési panice raději prchá.

Řešení? Pomozte své ženě toho draka zkrotit

Hormony jsme od přírody nedostaly proto, aby ovládaly náš život. Je to jen nástroj. A pokud se ženou “cloumají”, je to jen proto, že své tělo dostatečně nezná.

Podpořte svou partnerku v té náročné sebepoznávací misi! Stačí, když jí pro to dáte prostor. (Nebojte, svou křivku bazální teploty bude řešit nadšeně se svými kamarádkami, ne s vámi. Od vás čeká jen ujištění, že ji v tom podporujete.)

2. Těhotenství? Jen to ne!

Možná jste v životní etapě, kdy vás pomyšlení na dítě doslova děsí.

Pokud řešíte, jak se vyhnout početí, je to (hlavně pro ženu) dost zodpovědný úkol. Žádná z metod totiž není stoprocentně ideální. I když třeba užívání hormonální antikoncepce vypadá dost jednoduše, jeho rizika jsou závažná (i když skrytá). Nebudu vám kázat o účincích zdravotních, ale jistě vás bude zajímat, že syntetické hormony ovlivňují i duševní stav ženy. Víte, že přinášejí mimojiné i depresivní stavy, otupělost, migrény a další nepříjemnosti?

Řešení? Podpořte partnerku v hledání jiné cesty

Kromě kondomu se všechny metody antikoncepce týkají ženského těla. Proto by zásadní slovo při výběru měla mít právě ona. Víte, že dnes na trhu najdeme celou řadu antikoncepčních pomůcek, které vám umožní milování bez jakýchkoli omezení a zároveň nenesou zdravotní rizika ani pro partnerku?

Ukažte své ženě, že změnu v této oblasti vítáte - a že vám i na její spokojenosti opravdu záleží. (Stačí ji správně nasměrovat. O všem dalším už bude ráda diskutovat s ostatními ženami.)

3. Vyhlížíte miminko zatím neúspěšně?

Každý pár, kterému se delší dobu nedaří počít vytoužené miminko, prožívá spoustu emocí a často se tím trápí. Zvláště potom, pokud se dostanete do zakletého kruhu hormonálních stimulací a pokusů IVF.

Řešení? Početí miminka nevyžaduje vysokoškolský diplom, ale znalost přirozených cyklů.

Moderní doba vedle spousty usnadnění běžného života, dělá z některých úplně přirozených věcí velkou vědu. Téma přirozeného otěhotnění je možná největší z nich.

Ukažte své (možná už vystresované) partnerce, že jste pro ni oporou. Poskyněte jí prostor, aby mohla hledat ke svému zdraví svůj přirozený vztah. Vždyť ve většině případů zdánlivé neplodnosti u ženy jsou překážkou k miminku jen maličkosti - následky starého úrazu, na který žena možná už dávno zapomněla, nebo třeba skutečnost, že se o početí snažíte ve špatnou dobu, protože nezná cykly svého těla.

Každý zdánlivě neplodný pár může počít přirozenou cestou, radostně a bez umělých hormonů. Musíte jen hledat informace na správném místě, a něco málo pro to udělat.

4. Chcete doma ženu, která vás chápe a podporuje?

Co na své partnerce (kromě sexu) skutečně oceňujete? Každá lidské bytost potřebuje bezpečný klidný přístav a taky určité pochopení, porozumění a podporu ve svých snahách. Vy ale máte pocit, že vaše žena se namísto toho stále dokola pere se svými emocemi, nebo “řeší hlouposti”?

Řešení: Dovolte jí ukotvit se sama v sobě.

Proces, kdy se z naivní dívky stává dospělá žena, trvá déle, než možná myslíte. A je taky náročnější, než se může znát.

Nechte vaši partnerku poznávat sebe sama. Už jen první krok, kdy porozumí svému tělu a přirozeným cyklům, jí dodá sebedůvěru. A čím lépe bude znát sebe sama, tím víc podpory a porozumění může poskytnout i vám.

5. Sex, na který nikdy nezapomenete

Nebudu se snad ani ptát na otázku, zda už vás “obyčejný”, čistě tělesný sex už přestal bavit. Povýšit normální sex na skvělý sex je v dlouhodobém vztahu úlohou partnerky. To tajemství nespočívá v množství vystřídaných poloh, ani ve střídání sexy prádélka.

Výšiny slasti vytváří žena při milování díky svému hlubokému vcítění se tělo své i vaše. Pokud žena dokáže se svým tělem správně pracovat, zavede vás do světa tak slastného, že si možná teď neumíte ani představit.

Řešení: Dovolte své partnerce prozkoumávat celou oblast svého intimního zdraví.

I když vám to možná (z mužského logického pohledu) nedává smysl, pro ženu je důležité poznávat všechny oblasti svého ženství. Její tělo totiž funguje jako kruh - pokud je v nerovnováze jen jediná jeho část, nemohou fungovat ani ty zbývající.

Teprve když vaše žena bude vědomě propojena se všemi svými částmi, může energie proudit v uceleném kruhu - a generovat tak radost, spokojenost a slast.

Nevíte, jak to ale všechno zařídit? Rad bych měla spoustu. Teď ale tou nejsnazší cestou je, darovat jí letos pro stromeček knihu Mandala intimního zdraví.

Každá žena může být zdravá, krásná, přirozená, zářící a inspirující.

Líbil se Vám článek? Řekněte o něm ostatním:

Autor

Lenka Sobková

Lenka Sobková

farmaceutka se zaměřením na fytoterapii (léčivé rostliny) a na nutraceutiku (léčbu skrze přirozenou stravu) se základním homeopatickým vzděláním a kompletním výcvikem i praxí Hlubinné abreaktivní psychoterapie

Další články autora