V čem spočívá ženství

Přemýšlela jsem nad tím, co je to vlastně ženství, v čem spočívá a kde ho můžeme najít. Ženskost, sebeláska, sebeúcta – to jsou všechno krásné pojmy, ale kdo z vás ví, co přesně si pod nimi představit? Možná že jste se teď zamyslela a vytvořila si vlastní definici například té zmiňované sebelásky, ale třeba někdo jiný může být opačného názoru. Myslím, že v těchto otázkách platí jedno – kolik lidí, tolik názorů a nelze jednoznačně říct, který je ten správný. Každopádně u ženství jsem si jistá tím, že existuje jedna univerzální definice – celé naše ženství je v našem podbřišku a pohlavních orgánech.

Tělo by to chtělo

Čtu velmi zajímavou knihu, která pojednává o hormonech, jejich rovnováze a vlivu nerovnováhy na život ženy. Jedna zásadní informace, kterou si z knihy odnáším je péče o naše pohlavní orgány. A to nejen ve smyslu hygienickém, preventivním nebo sexuálním, ale především sebe pečujícím. Podle této knihy ženství tvoří hormony – estrogen, progesteron a oxytocin. Kdykoli ženě některý z hormonů chybí, tak je podrážděná. A víte, kdy se nejvíce těchto hormonů vyplavuje? Překvapivě to není u sexu, ani u masturbace, ale u doteků. Doteků, které žena dává sama sobě, bez cíle orgasmu. Zkrátka jen „obyčejné“ láskyplné dotyky a vysílání pozornosti do míst, kde sídlí naše ženství – do pohlavích orgánů.

Ženství jako lůno

Na jednom tantrickém semináři mě překvapilo, kolik žen nemá páru, jak jejich yóni (tantrický výraz pro vaginu) vypadá. Nemají vytvořený žádný vztah se svou yoni a pak se diví, že vztah sám k sobě, který mají vybudovaný, také pokulhává. Není tedy překvapení, že ženy, které nepřijmou svoji yoni a nevytvoří si s ní vztah, nemohou být nikdy samy sobě tím nejlepším parťákem. Proč vám to tu vlastně píšu? Hlavní náplní mojí práce je zaměření na lidskou mysl. Mysl je ale je půlka toho, co člověka tvoří, ta druhá půlka je tělo. Někdy problémy zmizí, když dáme samy sobě více pozornosti a dopřejeme si kvalitní dívku hormonů.

Jak na to

Pokud chcete začít budovat své ženství, cesty jsou jednoduché. Pro začátek stačí, když sama sebe řádně prozkoumáte. Nejen zrakem, ale i dotekem. Jemným hlazením – nikoli masturbací, ale jen zcela obyčejný láskyplný dotek, jako byste hladila své dítě. Druhým krokem je posilování pánevního dna a samotné vnímání své yóni. Toho lze docílit stahováním svalů pánevního dna, buď sama se sebou nebo za pomoci různý pomůcek. Já mám třeba doma kGoal – hravý přístroj na posilování pánevního dna. Tak vysíláte své yóni největší pozornost.

K čemu to celé vede?

Vytvořením tohoto vztahu začínáte být velmi atraktivní pro muže. Muži jsou na tom s přijetím svého mužství totiž zase úplně opačně. Většina z nich svůj penis zbožňuje. Neváhají posílat fotky své pýchy, mají rádi, když jim partnerka věnuje extra pozornost a hlavně, když ho chválí. Muž má své mužství pevně spojené s penisem a je to znát. Pokud potká partnerku, která je stejně spojená se svým ženstvím, je to jako by našel svatý grál. Nemluvě o energii, která z takové ženy vyzařuje. Sex je životodárný a plný energie. Dokud se s touto energií nespojíte, zůstanete stát na místě.

A tak je důležité vnímat sebe a pracovat na sobě nejen z otázky mysli, ale i těla.

Líbil se Vám článek? Řekněte o něm ostatním:

Autor

Veronika Blížkovská

Veronika Blížkovská

Cesta osobního rozvoje není jednoduchá. Je plná uvědomění o sobě samotné, o svém fungování o chápání souvislostí minulosti a přítomnosti. Je také o vědomé tvorbě naší budoucnosti a o oproštění se od našich limitů, a to těch vědomých i nevědomých. Je to cesta, na které je potřeba dávka sebereflexe, upřímnosti a odhodlanosti čelit pravdám, které mohou být nepříjemné.

Další články autora

Související produkty