Usazování emocí v ženském těle

Bohužel se ženy čím dál častěji stávají odbornicemi na potlačování emocí. Znají tisíc způsobů jak zkousnout svůj vztek. Tedy, vztek možná projevit umí. Spousta žen umí křičet na svého partnera, děti…ale se zpracováváním ostatních emocí bohužel pokulhávají. Slyšela jste rčení, že čas je lék na vše? Není tomu tak. Ženy většinou právě takto ke svým emocím přistupují. Myslí si, že časem přejdou. Ale ony ve vás stále zůstávají, jen si jich přestanete všímat.

Usazování emocí

Když danou emoci začnete cítit méně, může to být signálem dvou věcí – buď se se situací opravdu vyrovnáváte anebo se vám emoce postupně usazuje v těle. Lidské tělo je jako houba. Vstřebává vše, co do něj dáte (potrava, apod.), ale také vše, co si dáte do hlavy. Stejně jako jizvy po úrazech jsou připomínkou dané události v reálném světě (spadla jsem z kola apod.), tak jsou usazené emoce na těle připomínkou události, která se odehrála ve vaší hlavě. Je to vlastně taková jizva, která není na první pohled vidět.

Jak poznám, že mám v těle usazené emoce?

Jednoduše – v situaci jen trochu připomínající vaši nevyléčenou bolístku pociťujete emoci na těle. Třeba vám partner delší dobu neodepsal na zprávu. Žena, která má usazenou emoci, začne pociťovat například šimrání v břiše, bolest hlavy, nechuť k jídlu nebo podobné symptomy. Připomene jí to totiž situaci, kterou nemá dořešenou. Její tehdejší partner ji totiž podváděl a kdykoli byl se svojí milenkou, tak jí neodpovídal na zprávy. To je společný znak toho, co se jí děje teď – partner nereaguje a mě se automaticky spustí emoce, které jsem si nevšímala. A kde se ta emoce usadila? Právě tam, kde jsem tento pocit cítila. Další znakem potlačených emocí je to, že v momentě, kdy partner napíše, tak všechny symptomy jako zázrakem zmizí.

Jak pracovat se svým tělem

Většina emocí se speciálně u žen usazuje v oblasti břicha. A není to náhoda. V břiše máme nejsilnější energetické centrum a to proto, že skrze naše břicho přichází na svět nový život. Veškerá energie ženy tedy sídlí v břiše. Konkrétnější pojmenování by bylo podbřišek, který potom rozvádí veškerou energii do těla.

Pracujte s orgány

Vedle práce s emocemi pomocí terapeutických technik je skvělým řešením i práce přímo se svým tělem. Skvělým a příjemným. Jakýkoli čas, který věnujete svým pohlavním orgánům se vyvažuje zlatem. Ať už zvolíte jakoukoli techniku, třeba práci se svaly pánevního dna nebo trénování energetického orgasmu, rozhýbete svoji energii v těle. A tak aniž byste musela nutně mluvit o tom, co se stalo a „rozmazávat to“, uvolňujete velkou část usazených emocí. Nejenže je to příjemné, ale navíc i velmi efektivní.

Je dokázáno, že ženy, které si užívají sexu, dopřávají si hodně orgasmu a pracují se svým pánevním dnem, zažívají méně stresu a jsou celkově spokojenější než ty druhé. Vidíte tu souvislost?

Mužský magnet

Dalším skvělým efektem je to, že taková žena se stává pro muže magnetem. Muž miluje svůj penis, možná jste si všimla. Rád si ho fotí, rád ho opečovávaná, a osobně neznám muže, který by neměl rád sex. Když potká partnerku podobně laděnou, je to pro něj nirvána. Tolik benefitů díky posilování a orgasmu. To je alespoň technika me gusta 😊

Líbil se Vám článek? Řekněte o něm ostatním:

Autor

Veronika Blížkovská

Veronika Blížkovská

Cesta osobního rozvoje není jednoduchá. Je plná uvědomění o sobě samotné, o svém fungování o chápání souvislostí minulosti a přítomnosti. Je také o vědomé tvorbě naší budoucnosti a o oproštění se od našich limitů, a to těch vědomých i nevědomých. Je to cesta, na které je potřeba dávka sebereflexe, upřímnosti a odhodlanosti čelit pravdám, které mohou být nepříjemné.

Další články autora